Bursa implant Cerrahisi
İmplant nedir?
İmplant genel anlamda vücudun herhangi bir bölgesine dışarıdan yerleştirilen ve eksik olan organı taklit eden elektronik veya mekanik yapılardır.
Dental implantlar çene kemiği içerisine yerleştirilen titanyum veya zirkonyumdan üretilmiş yapay diş kökleridir. Bio uyumlu yapıları sayesinde tıpkı bir diş kökü gibi zamanla kemik ile kaynaşırlar. İmplantlar genel olarak kron, abutment ve gövde olmak üzere 3 ana parçadan oluşmaktadır.
Ne zaman implant yaptırılmalı?
Dental implantlar diş eksikliği tedavisinde uygulanmaktadır. Bir veya çoklu diş eksikliklerinde teknolojinin gelişmesine paralel olarak tedavi metotları da değişmekte ve gelişmektedir.
İmplant kimlere yapılamaz?
Kemik erimesi yaşamış ve implant yerleştirmeye uygun kemiği olmayan kişilere implant uygulanamaz. Ancak hekiminizin yaptığı radyolojik ve klinik muayene sonucunda kemik tozu uygulamasının ardından yeterli kemik oluşturulduğunda implant uygulanabilmektedir. Bunun yanı sıra baş ve boyun bölgesinde radyoterapi gören kişilerde, kemik gelişimi tamamlanmamış kişilerde, diyabet, hemofili, yüksek tansiyon gibi sistemik rahatsızlıklarda kontrol altına alınamayan kişilere implant uygulanamaz. Ayrıca bifosfonat, kortikosteroid veya immun sistemi baskılayıcı ilaç kullanan bireylerin sağlık durumları doktorlarıyla konsültasyon yapılarak uygun şartlar oluşturulabilirse implant uygulanabilmektedir.
Sigara kullanan kişilere implant yapılabilir mi?
Sigara kullanan kişilere implant uygulanabilir ancak sigara tüketimi ağızda oluşan yaraların iyileşmesini baskıladığından dolayı implant başarı oranını riske atmaktadır. İmplant yaptıracak kişilerin en az 1 – 2 ay öncesinden sigarayı bırakması ve implant uygulama sonrasında da sigara tüketimi yapmaması gerekmektedir.
İmplant uygulaması ağrı sızı yapar mı?
Uygulanan teknik ve kişinin biyolojik yapısına göre ağrı sızı oranı değişmektedir. Ancak hekiminizin verdiği reçete ve uyarılara dikkat edildiği taktirde ağrı sızı minimum seviyede olacaktır ve çoğu zaman implant uygulanan kişiler aynı gün veya ertesi gün günlük yaşamlarına geri dönebilmektedirler.
İmplant iyileşme süreci ne kadar sürer?
Kişiden kişiye değişmek üzere ortalama iyileşme süreci 3 – 6 ay arasındadır. Fakat günümüzde implant uygulamasının ardından 24 saat içerisinde implantların kemiğe tutunma değeri göz önünde bulundurularak sabit geçici dişler uygulanabilmektedir. Bu konuda net bir bilgi alabilmek için hekiminize danışmanız gerekmektedir.