Bursa bölgesi diş klinikleri
Dişimi fırçalıyorum ama çürüyor
Diş çürükleri diş ve dişeti üzerinde üreyen bakterilerin sebep olduğu bir rahatsızlıktır ve zamanında tedavi edilmez ise kanal tedavisi hatta diş çekime gidebilir. Peki dişlerimizi bu çürüklerden nasıl koruyacağız? Ağız bakımı denilince ilk akla gelen şey diş fırçalamaktır ancak diş fırçalamak tek başına ağız hijyenini sağlamaya yetersizdir. Diş fırçaları ağız içerisindeki tüm yüzeyleri temizleme konusunda yetersizlerdir, özellikle diş aralarına erişemezler. Bu nedenle dişleri fırçalasanız da ara yüz çürükleri dediğimiz çürükler meydana gelir.
Doğru diş bakımı nedir?
Ağız bakımı günde en az iki defa olmak üzere düzenli yapılmalıdır. Ağız bakımı sırasında önce dişler dişetinden dişe doğru süpürür şekilde fırçalanmalı. Tüm yüzeyler dikkatlice fırçalandıktan sonra arkadan öne doğru süpürür şekilde dil fırçalanmalı veya özel üretilen dil temizleyiciler kullanılmalıdır. Fırçalama işleminden sonra ara yüz temizliği için ara yüz fırçası, diş ipi veya ağız duşu kullanılarak tüm dişlerin kontak araları temizlenmelidir. Ağız bakımı sonunda ise ağız bol su ile çalkalanmalıdır.
Diş çürükleri nasıl tedavi edilir?
Diş çürüğü tedavisi dişin durumuna ve konumuna göre değişkenlik göstermektedir. Uygulanacak olan tedavi hekim tarafından kişiye özel olarak planlı bir şekilde uygulanmaktadır. Diş dokusu üzerinde oluşan çürük dokuların temizlenerek özel bio uyumlu dolgu maddeleri ile diş dokusunu restore edilir. Çürük dişin pulpa denilen en iç kısmında bulunan canlı dokuyu enfekte ettiyse kanal tedavisi gerekmektedir.