Menü Kapat

Diş tedavileri ve implant cerrahisi

Bursa diş klinikleri

Genel sağlığımızı korumak istiyorsak ağız sağlığımıza dikkat etmek zorundayız. Bunun nedeni ağız doğrudan vücudumuzun içerisine açılan bir kapı görevi görmesidir. Ağız bakımı ve ağız sağlığımıza dikkat etmediğimiz taktirde buna bağlı olarak genel sağlığımızda etkilenecektir.

Peki ağız sağlığımızı korumak içi neler yapmalıyız?

Öncelikle doğru ağız bakımı çok önemli. Doğru ağız bakımı diyoruz çünkü pek çok insan ağız bakımı denilince diş fırçalamak olarak algılıyor ancak diş fırçalamak tek başına asla yeterli değildir. Diş fırçası dişlerin aralarının temizliğinde yetersizdir bu nedenle diş ipi veya ağız duşu kullanılmalıdır. Ayrıca dişler kadar dil temizliği de çok önemlidir. Dil yapı itibari ile bakterilerin tutunmasına çok müsaittir ve dil ağız içerisinde her noktaya bu bakterileri yayabilir. Bu nedenle ağız bakımı sırasında mutlaka dil fırçalanmalı veya özel üretilmiş dil kazıyıcıları kullanılmalıdır. Son olarak ağız çalkalama suları ile ağız bakımımızı sonlandırabiliriz.

En az 6 ay ara ile diş hekimine düzenli olarak muayene olmak ağız ve diş sağlığınızı kontrol altında tutmak için çok önemlidir. Dişlerde oluşan başlangıç çürükleri erken tedavi edildiğinde sıkıntı çıkarmazlar ancak ihmal edildiğinde kanal tedavisine hatta diş kaybına yol açar.

Diş tedavileri nelerdir?

Diş ve dişeti tedavileri muayene sırasında kişiye özel olarak planlanmaktadır. Bu nedenle dişler ve dişetleri net olarak şu şekilde tedavi edilir denemez ancak sizler için aşağıda genel olarak uygulanan tedavileri sıraladık.

  • Dolgu tedavileri
  • Kök kanal tedavileri
  • Protez tedavileri
  • Kozmetik uygulamalar
  • Cerrahi tedaviler
  • Ortodontik tedaviler
  • Bruksizm ( Diş sıkma ve gıcırdatma tedavileri )
  • Dental implantoloji

Dental implant nedir nasıl yapılır?

Dental implantlar vidaya benzer yapıları ile öne çıkmışlardır. Tıpkı bir vida gibi çene kemiği içerisine sıkıştırılarak üzerine gelecek olan protez için sağlam bir kök görevi görür. Tek diş eksikliğinde veya bir çok dişin eksikliğinde uygulanabilir. Sistemik rahatsızlığı bulunmayan herkese uygulanabilir. Bazı durumlarda implant uygulanacak bölgede kemik yapısı yeterli olmayabilir. Bu tarz durumlarda kemik tozları ve blok kemik grefti uygulamalarından faydalanılır. Ortalama 2 – 6 ay arasında tamamlanan implant tedavisi kişiye özel olarak planlanır bu nedenle implant fiyatı araştırması yaparken mutlaka radyolojik ve klinik muayene olmanız gerekmektedir.

En çok sorulan sorular :

Soru : İmplant fiyatları ne kadar?

Cevap : Dental implant tedavileri marka, model , uygulayıcı hekim gibi bir çok kritere bağlı olarak değişmektedir. Dental implantlar hakkında net fiyat almak için ücretsiz muayene randevusu alabilirsiniz : 0224 502 88 22

Soru : Diş implantı yaparken acı verir mi?

Cevap : Dental implantlar günümüzde çok basit cerrahiler haline gelmiştir ve lokal anestezi altında kolayca ağrısız sızısız yapılabilir.

Soru : Kanal tedavisi ne zaman yapılıyor?

Cevap : Derin çürük, travma gibi nedenlerden dolayı dişin iç katmanında bulunan pulpa adı verilen canlı doku enfekte olduğunda kanal tedavisi uygulanır.

Soru : Dolgu tedavisi ağrı acı verir mi?

Cevap : Dolgu tedavisi yüzeysel çürüklere uygulanır ve çoğu zaman anesteziye bile gerek görülmeden ağrısız sızısız yapılabilir.

Soru : İmplantlar çeneye takıldıktan sonra ileri dönemde ağrı yapar mı?

Cevap : Dental implantlar gerçek dişler gibi canlı dokuya sahip değillerdir bu nedenle implanta bağlı bir ağrı yaşanmaz.

Soru : Diş implantları ne kadar süre kullanılır?

Cevap : Dental implantlar iyi bakıldığı sürece ömürlük kullanılabilir. Ancak düzenli diş hekimi kontrolleri asla unutulmamalı.

Soru : Diş ne zaman ağrır?

Cevap : Dişin en dışında bulunan beyaz tabakaya mine tabakası denir. Mine tabakası delindiğinde veya herhangi bir sebepten kırıldığında dişin canlı dokusu açığa çıkar ve enfekte olur. Bu durum şiddetli ağrıya sebep olur. Genellikle gece uyandıran ağrılar kanal tedavisi ile sonuçlanır.